ÄRIETIKETI SEMINAR: Maailm muutub – kas ka kombed?
Üldinfo
Saada sõbrale Toimumise kuupäev: 23.11.2011 - 23.11.2011 Registreerimise lõpp: 15.11.2011 Kestvus: Asukoht: Sokos Hotel Viru (Viru väljak 4, Tallinn) Hind: 110.00 € + kmSeminari eesmärk on ületada kõhklused etiketiküsimustes, tunda end igas olukorras kindlana, toimides edaspidi rahvusvaheliste etiketinormide kohaselt. Heade kommete valdamine kuulub lahutamatu osana ärisuhete – ja muidugi ka igapäevaellu. Igal ettevõtte esindajal on suur roll maine kujundamisel. Seminari eesmärk on pakkuda organisatsiooni esindamise ja rahvusvahelistumise toetuseks teavet, kasulikke nõuandeid toidu-, joogi- ja kultuuriliste ning ettevõtete vahelise koostöö etiketist.
Programm
Registreerumine ja hommikukohv
09:00 - 09:30
Ärietikett ja ametlike vastuvõttude korraldamine
09:30 - 11:00
Maaja Kallast
- Ärietikett Euroopa Liidus ja mujal maailmas
- Käitumine etiketireeglite kohaselt alustades lihtsatest koosolekutest ja lõpetades rahvusvaheliste kõrgetasemeliste kohtumistega
- Tervitused, tänu ja tähelepanuavaldused
- Suhtlemisetikett
- Ametlikud vastuvõtud ja nende korraldamine
Maaja Kallast on elukutseline pedagoog ja käitumiskultuuriõpetaja. Ta on Eesti Juhi Abi Ühingu auliige. Praegu õpetab etiketti, Euroopa Liidu kultuure ning ärisuhtlust erinevates ülikoolides. Tema sulest on ilmunud neli etiketialast raamatut: “Oh ajad, oh kombed” ning 3-osaline sari „Käitumise kuldvara“.
Kohvipaus
11:00 - 11:15
Seminar jätkub
11:15 - 13:00
Maaja Kallast
- Ametlikud vastuvõtud ja nende korraldamine
- Kuidas riietuda vastavalt kutsel märgitule?
- Milles vastuvõttudel kõige enim eksitakse?
- Lauakatmine ja lauakombed?
Lõunapaus
13:00 - 14:00
Joogietikett
14:00 - 16:00
Anne Roosipõld
Erinevate vastuvõttude joogietikett
- Joogietikett
- Õpetus veinide serveerimisest, veinide ja toitude sobitamisest.
- Millist veini valida aperatiiviks, ärilõunale, pidulikule õhtusöögile, furšettlauale. kuidas lugeda veinikaarti restoranis, kuidas hinnata veinide kvaliteeti ja klaaside tähtsusest veinide valimisel.
Anne Roosipõld on töötanud 10 aastat õppejõuna- koolitajana, viimased 4 aastat Mainori Kõrgkoolis. Enne seda aga töötanud aastaid praktikuna ettevõtetes, mille tegevusalaks oli toitlustus ja meelelahutus. Etiketi ja klienditeenindusega on oma igapäevases töös tihedalt kokku puutunud, korraldanud suurüritusi, vastuvõtte, organiseerinud toitlustuse pakkumist jne. On raamatute „Restoraniteenindus“ ja „Toitlustamise alused“ kaasautor. Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni liige ja Eeati Turismihariduse Liidu aseesimees
Õppekorralduse alused
Sündmuse tüüp:
Seminar
Lektorite arv:
Sihtrühm:
Õppemeetodid:
Loobumistingimused:
Projektijuht:
Toitlustus:
Ei