Koolitus: Praktiliselt ja põhjalikult digitaalsele arhiveerimisele üleminekust – miks, millal ja kuidas?

Üldinfo

Toimumise kuupäev: 11.06.2015 - 11.06.2015 Registreerimise lõpp: 09.06.2015 Kestvus: Asukoht: Original Sokos Hotel Viru (Viru väljak 4) Hind: 148 € + km
LIITU SOODUSPAKKUMISTEGA -30%

Koolituse eesmärk on anda praktiline ülevaade digitaalsele arhiveerimisele üleminekust nii organisatsiooniliselt kui tehniliselt. Osalejad saavad teada, millised on digiarhiveerimisele ülemineku eeldused, võimalused ja ohud ning miks digiarhiveerimisele üleminek vaatamata kõigele ikkagi mõistlik on. Koolitusel osalemine ei eelda tehnilisi eelteadmisi – erialaspetsiifika seletatakse lahti üldarusaadavas keeles. Kogu päeva jooksul tuuakse palju praktilisi näiteid ja konkreetseid tegutsemissoovitusi.

Koolituse viib läbi Koit Saarevet, Rahvusarhiivi digitaalarhiivi projektijuht.

Advertisement banner

Programm

Registreerimine ja hommikukohv koos suupistetega


09:30 - 10:00

Koit Saarevet Rahvusarhiiv, digitaalarhiivi projektijuht


10:00 - 11:30

Digitaalse arhiveerimise eeldus - digitaalne dokumendihaldus

  • Sisuline pool: dokumentide liigitamine, korrastamine, kirjeldamine
  • Tehniline pool ehk dokumendihalduse töövahendid: paberkaustik, Excel, dokumendihalduse tarkvara
  • Hübriidasjaajamine ehk paber- ja digidokumendid korraga
  • Paberdokumentide digiteerimine

Digitaalarhiivi riskid ja nende ohjamine

  • Ajaline mõõde ehk mida toovad kaasa pikad säilitustähtajad
  • Digiarhiivi kulude planeerimine
  • Digiallkirja säilitamise eripärad

Toekas kohvipaus


11:30 - 11:50

Koit Saarevet Rahvusarhiiv, digitaalarhiivi projektijuht


11:50 - 13:20

Digiarhiivi loomine

  • "Rätsepatööna" digiarhiivi loomine vs teenuse ostmine
  • Teenusepakkujate leidmine ja sisuline hindamine
  • Ise digiarhiivi loomine lihtsate vahenditega

Koolituse kokkuvõte ja lõpetamine


13:20 - 13:30

Õppekorralduse alused

Sündmuse tüüp:

Saalikoolitus

Lektorite arv:

Sihtrühm:

Õppemeetodid:

Loobumistingimused:

Projektijuht:

Toitlustus:

Ei