Kaugtöö ning sellega kaasnev vabaduse tunne!

Oksana, meie venekeelsete koolituste ja konverentside looja,

teeb juba poolteist aastat täiskohaga tööd distantsilt Hispaaniast. Käisime koos Eesti Koolitus- ja Konverentsikeskuse tiimiga tal külas 2019. a veebruarikuus ja nüüd ilmselt väljakannatamatust igatsusest  tuli Oksana paariks päevaks Eestisse kolleege ja kliente oma silmaga üle vaatama, et kas oleme ikka päriselt olemas 

Kaugtööst on saamas paljudele aina enam reaalsemalt kättesaadavam unistus. Sellel töövormil on nii plusse kui miinuseid. Tööandjana soovin igal võimalikul juhul toetada töökaaslaste isiklike sihtide poole liikumist. Seega, kui Oksana on õnnelik Hispaania päikese all töötades, siis minu siiras heameel on see, et saan olla selle päikeselise töökoha pakkujaks.

Oleme Eesti Koolitus- ja Konverentsikeskuses kaugtööd teinud juba 10 aastat. Meil on olnud ettevõtte algusaastatest alates kodukontori päevad teisipäev ning reede. Seda lihtsalt põhjusel, kuna esmaspäev on paljudele raske tööpäev – justkui peaks kogu nädala töö kiiresti-kiiresti ära tegema. Seetõttu oleme otsustanud teispäeval kodus pingeid maandada. Reedeks on seljataga pikk töönädal ning miks mitte anda kehale ja vaimule kodukontoris töötamisega mõista, et kohe algab nädalavahetus. Lisaks, kuna Eesti ilmad on enamast pilvised ja pimedad, siis lühendasime 2 aastat tagasi ka tööpäevad kl 16-ni.

Julgustan juhte kaugtööd aina enam võimaldama. Kui siiski painab tunne, et kas ikka on võimalik töötajaid usalda, kas nad ikka teevad piisavalt tööd vms, siis soovitan tööülesanded selliselt korraldada, et need oleks mõõdetavad. Tulge kuulama ka põnevat ning sisutihedat ettekannet Eesti Juhtide Konverentsil: “Kaugtööga seotud kontrollist loobumise hind”.

Kui keegi soovib täiendavat infot kaugtööga seotud pikaajalisest praktikast, siis jagan seda personaalselt hea meelega.

minu kontakt: ragne@eestikonverentsikeskus.ee

Soovitan kaugtööst lugeda ka seda artiklit.

Tegevjuht ragne@eestikonverentsikeskus.ee

All posts Previous Next