Vaimne vägivald tapab töötahte!

Vaadates tagasi eelnevatele töökohtadele ja tunnetades seda, mis toimub täna minu ümber on võimatu alahinnata kolleegide vaheliste suhete ja töökeskkonna olulisust.  Kui seal on käärimist, siis on automaatselt mõru maik igas tööpäevas ja see summutab omakorda tööõhina.

Kas teate neid koosolekuid, kus eesmärk on otsida ning esile tuua vigu, mitte aga olla suunanäitajaks, et ehk saab mõnda tööasja paremini teha? Või seda hääletooni, kui juhid nõudlikke päringuid esitavad, mille tulemusel küsitletavana end aina väiksema ning rumalamana tunned? Kas sellised koosolekud ikka mõjuvad motiveerivalt?

Vaimse vägivallaga keskkonnas saavad töötaja enesekindlus ja -väärikus olulisel määral kannatada. Lisaks mõjub see laastavalt nii füüsilisele, kui vaimsele tervisele, mistõttu langeb töötaja võime tulemuslikult oma tööd teha ning üldse oma elu elada leiab personalispetsialist Reelika Ein teemakohases artikklis.

Täna töötan ettevõttes, kus mind usaldatakse, tunnustatakse, innustatakse – tegelikult tunnen, et meil on siin nagu väike pere ja me ajame ühte asja. Selle tagajärjeks on tööõhin, mis kohati on liigagi suur?. Tulemused on väga head, ideed jooksevad ning tööle tulen rõõmuga.

Tööandja jaoks on vahe selles, kas tal on töötaja, kes tahab tööd teha ja mõtleb innuga kaasa või tal on töötaja, kes teeb ära mis kästakse ning ei panusta mitte grammigi rohkem. Seega tasub ettevõtte sisekliima tervena hoida ning vaimsele vägivallale ei tohi töökeskkonnas ruumi jätta. Kui oled märganud enda töökeskkonnas vaimset vägivalda või alandamist, siis tule aprillis praktilisele koolitusele: Kuidas vabaneda vaimsest vägivallast töökeskkonnas?

Koolituste ja konverentside projektijuht mari@eestikonverentsikeskus.ee

All posts Previous Next